Recensie: Siren

20170607_104616Titel: Siren
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Unieboek Het Spectrum
ISBN: 9789000353149

Samenvatting
Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan.

Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.

Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Mijn mening
Dit boek heb ik eind vorig jaar gelezen. Ook heb ik eind vorig jaar op een site een recensie hierover geschreven. Toch zou ik graag deze recensie nogmaals online willen zetten op mijn blog met hier en daar wat aanpassingen.

Dit boek is echt anders dan ik had verwacht! Ik begon aan het boek met de gedachte dat het zou gaan over een zeemeermin die een knappe jongeman tegenkomt. Een beetje zoiets als het verhaal van de Kleine Zeemeermin. Dat bleek dus helemaal niet zo te zijn. Integendeel, het ging over een mens, Kahlen, die bijna verdronk, maar gered werd en daarom de Oceaan, die wordt voorgesteld als een persoon, 100 jaar lang moet dienen. Ze kan onder water zwemmen, onder water ademen, onder water slapen, maar ze heeft geen zeemeerminnenstaart. Ze is een wonderschone sirene, gemaakt om met haar dodelijke stem mensen het water in te lokken. Maar op een dag ontmoet ze op het land een student die niet is aangetrokken door haar schoonheid, zoals de meeste andere mensen dat doen. Hij doet normaal tegen Kahlen, alsof ze elkaar al jarenlang kenden. Maar Kahlen mag niet bij hem blijven en moet terug naar de Oceaan. Ze moet kiezen tussen de Oceaan, die ze als haar moeder ziet en degene van wie ze zielsveel houdt of tussen de jongeman die ze maar net pas kende. Voor haar is dat een onmogelijke keuze.

Het verhaal is fantastisch. Het boek leest lekker weg door de eenvoudige schrijfstijl van de auteur Kiera Cass. Je leeft echt mee met Kahlen en haar zusters. Je krijgt echt tranen in je ogen als je bijvoorbeeld leest hoe Kahlen een andere zuster ergens moet achterlaten, omdat haar tijd als dienares van de Oceaan over is. Het verhaal bevat hier en daar de nodige humor en romantiek, al krijgt die romantiek later in het verhaal een hele andere wending. Dat was een onverwachte plottwist in het verhaal.

Voor mij is dit boek wel 5 sterren waard. Het verhaal leest namelijk vlot en raakt mij ook heel vaak. Ik zou dit boek aan elke YA-fan willen aanraden en vooral aan de fans van de Selection-serie. Net als de Selection-serie is Siren ook geschreven door de geweldige auteur Kiera Cass.

Tempo: 8.5/10
Schrijfstijl: 9/10
Aantal sterren: 5/5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.