Recensie: De gloed van gedoofde sterren

476161.jpgTitel: De gloed van gedoofde sterren
Auteur: Kate Ling
Uitgeverij: Moon Young Adult
ISBN: 9789048828845
Aantal bladzijdes: 304
Verschijningsdatum: september 2017

Flaptekst
Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord van het ruimteschip Ventura geboren, maar zullen de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet waar ze eindelijk samen konden zijn.
De onbekende planeet lijkt wel een paradijs. Hier is niemand de baas over hen, maar ze kunnen ook niemand om hulp vragen… Ze realiseren zich meer en meer hoe kwetsbaar ze zijn.
De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Mijn mening
Na de cliffhanger van het vorige boek was ik blij dat ik door kon gaan met lezen in De gloed van gedoofde sterren. Ik had hoge verwachtingen van dit boek en was heel erg benieuwd hoe het verder zou gaan met Seren, Dom, Mariana en Ezra op hun nieuwe planeet.

Het verhaal gaat precies verder op het punt waar Eenzaam en extreem ver weg is geëindigd. Ze zijn met z’n vieren geland op de planeet Huxley-3 en moeten het daar zien te overleven. Dat is echter niet zo eenvoudig aangezien ze helemaal alleen zijn op deze onbekende planeet. Omdat het verhaal verder gaat waar het vorige boek is gestopt, zit je als lezer heel snel weer in het verhaal.

De verhaallijn in dit boek vond ik geweldig. Het zit boordevol onverwachte wendingen waardoor je steeds maar blijft doorlezen. Eén grote plottwist in het midden van het verhaal en een gebeurtenis helemaal aan het einde van het verhaal zag ik totaal niet aankomen. Nadat ik het boek uitgelezen heb, moest ik er wel even van bijkomen.

Terwijl in het vorige boek de romantiek heel overheersend was, verdwijnt de romantiek in dit boek een beetje naar de achtergrond. Voor de mensen die zich een beetje ergerden aan de overheersende liefde in het vorige boek, is dit natuurlijk een hele opluchting. Het was interessant om te zien hoe Seren en Dom worstelden met hun eigen problemen en met hun relatie. Mariana en Ezra krijgen ook een veel grotere rol dan in het vorige boek. De personages kregen hierdoor veel meer diepgang.

Net als in het vorige boek, was de worldbuilding in De gloed van gedoofde sterren geweldig. De beschrijvingen van Huxley-3 met haar mooie landschappen en oplichtende koraal waren zo mooi, dat je als lezer zou willen dat je je ook op die planeet bevond. Behalve het feit dat de planeet zo mooi is, is de planeet ook heel mysterieus en zit het boordevol geheimen. Hierdoor blijf je steeds doorlezen om achter de geheimen van deze nieuwe planeet te komen.

De conclusie is dus dat Kate Ling weer uitstekend werk heeft afgeleverd. De gloed van gedoofde sterren krijgt daarom van mij 5 sterren! Het laatste deel in deze trilogie volgend jaar met de titel The Truth of Different Skies (de Nederlandse titel is nog niet bekend) verschijnt volgend jaar. Ik kan niet wachten tot we dat kunnen lezen!

Advertenties

Een gedachte over “Recensie: De gloed van gedoofde sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.