Young Adult 010 Evenement

20170923_172102Bibliotheek Rotterdam organiseerde vandaag een evenement in het kader van Young Adult boeken. Het is alweer de tweede editie van de Young Adult 010. Aangezien ik uit Rotterdam kom, helemaal gek ben op Young Adult en de vorige editie heb gemist, moest ik er dit keer gewoon naartoe gaan. Er kwamen auteurs voor een leuke speeddate, je kon boeken kopen en het door de auteurs laten signeren en je kreeg ook nog een leuke goodiebag mee naar huis. Hiernaast zie je een voorproefje van wat ik mee naar huis heb gekregen. Heel veel leuke kaarten en boekenleggers dus. Benieuwd wat ik allemaal tijdens het evenement heb gedaan en wat ik nog meer mee naar huis kreeg? Lees dan gauw verder.

20170923_173139In aanloop naar de Young Adult 010 organiseerde Bibliotheek Rotterdam op Facebook twee winacties. Een daarvan was het winnen van het boek Paper Towns van John Green voor jou en je beste vriend of vriendin. Het bleek dat ik uiteindelijk twee exemplaren van dit boek heb gewonnen voor mezelf en voor mijn beste vriendin. Dit kon ik ophalen tijdens de Young Adult 010. Toen ik vandaag bij de bieb arriveerde, nam ik dus gelijk mijn gewonnen boeken in ontvangst. Ik was daar ontzettend blij mee!

Om iets over 13 uur werden alle aanwezigen welkom geheten. Iedereen werd in drie groepen verdeeld. Samen met je groepje kon je dan langs een van de drie tafels gaan. Ik begon samen met een paar anderen bij tafel 1. Daar zaten drie auteurs op ons te wachten, namelijk Buddy Tegenbosch, Cis Meijer en Jen Minkman. Ze waren helemaal klaar voor de speeddate. Om heel eerlijk te zijn is dit de allereerste keer dat ik een auteur ontmoet. Superspannend dus, omdat ik niet wist wat ik allemaal kon verwachten. We stelden ons eerst voor, waarna het stellen van vragen kon beginnen. Omdat dit het eerste keer was dat ik auteurs ontmoet, was ik niet zo goed voorbereid en wist ik weinig vragen te stellen. Hoe dan ook, het gesprek kwam uiteindelijk wel op gang. Cis Meijer liet bijvoorbeeld weten dat het ruim een jaar duurt om een boek te schrijven inclusief de research, het verbeteren van het verhaal en dergelijke. Buddy Tegenbosch vertelde hoe hij inspiratie opdoet voor zijn boeken. Zijn nieuwste boek Livestream is bijvo20170923_171513.jpgorbeeld geschreven toen hij in New York verbleef. Hij zocht dan een plekje op en begon te schrijven. Jen Minkman liet weten dat ze het leuk vond om in haar boeken  meerdere genres te combineren, dus dat een verhaal bijvoorbeeld niet alleen fantasy elementen heeft, maar ook elementen uit andere genres. Uiteindelijk kregen we leuke kaarten en boekenleggers mee die de auteurs bij zich hadden. De half uur die we kregen voor de speeddate vloog voorbij!

20170923_171103.jpgVervolgens kregen we een workshop creatief schrijven. We kregen eerst allemaal een notitieboekje en een willekeurige opdracht, zoals het schrijven van een liefdesgedicht, het schrijven van een brief of het schrijven van een verhaal waarbij een aantal elementen moesten terugkomen. Mijn opdracht was het schrijven van een gedicht waarin de woorden ‘voorbijganger’, ‘oud’, ‘kathedraal’ en ‘waar’ moesten voorkomen. In het begin was ik een beetje inspiratieloos, maar uiteindelijk stond er min of meer een gedicht op papier. Vervolgens moest ieder van ons hetgeen wat zij of hij heeft geschreven voorlezen. Er kwamen hele leuke creaties voorbij!

20170923_173747.jpgDaarna schoven we aan tafel bij Kelly van Bright Blue Books aan wie we ook vragen mochten stellen. Toen niemand verder nog inspiratie voor vragen had en het een beetje awkward aan tafel werd, pakten we om de beurt pakten een papiertje met een vraag erop uit een potje die ze moest beantwoorden. Kelly deed ook gezellig mee en pakte ook een vraag uit het potje en stelde het aan ons. Verder kregen we hele mooi versierde Oreo koekjes die ze had meegenomen. Het was heerlijk :)! Ook kregen we hele mooie Bright Blue Books boekenleggers mee. Wat je op de foto ziet, is de voorkant en achterkant van de boekenlegger.

Nadat de speeddates en workshops voorbij zijn, kregen we allemaal een leuke goodiebag mee met boekenleggers, posters, voorpublicaties van boeken en pennen. Ook stond er nog een signeersessie gepland. Boekhandel Donner en Uitgeverij Storm Publishers brachten namelijk boeken mee die je kon kopen. Vervolgens kon je deze boeken door Buddy Tegenbosch, Cis Meijer en Jen Minkman laten signeren. Hoewel ik uiteindelijk wegens verplichtingen iets eerder weg moest van het evenement, vond ik de tweede editie van de Young Adult 010 ontzettend leuk om eens mee te maken!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.