Wrap up: September

20170929_121522.jpgSeptember is bijna weer afgelopen. Het is daarom tijd voor de wrap up van september. Welke boeken heb ik deze maand gelezen? Ik moet zeggen dat ik mezelf heb onderschat! Aan het begin van deze maand heb ik laten weten dat ik ga proberen om in september vijf boeken te lezen. Het werden er echt wat meer dan vijf boeken en niet alleen de boeken zijn die hiernaast op de foto staan. Klik snel verder om te ontdekken welke boeken dat zijn, waar ik ze vandaan heb en wat ik ervan vond.

Chemie – Kaat de Kock

Nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno, kan de zeventienjarige Emma wel wat afleiding gebruiken. Ze verheugt zich enorm op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar jonge en knappe chemieleraar, meegaat als begeleider.
Veel meisjes op school hebben een crush op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Totdat ze begint te merken dat meneer Vandevelde misschien meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?

Het eerste boek dat ik in september heb gelezen was het boek Chemie van Kaat de Kock voor de leesclub van Chicklit. Om eerlijk te zijn viel dit boek me nogal tegen. Het boek was ongeloofwaardig geschreven en de auteur heeft heel veel kansen laten liggen. Daarom gaf ik dit boek 2 sterren. Mijn volledige recensie lees je hier.

Eenzaam en extreem ver weg – Kate Ling

Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Seren worstelt met de zin van het leven en vraagt zich af wat het doel is van haar bestaan.
Maar als Dom in haar leven komt verandert alles. Bij hem voelt ze zich zoals ze zich nooit eerder heeft gevoeld; hij begrijpt haar. Hun liefde is sterk, maar ook compleet onmogelijk door de strikte regels aan boord. Uiteindelijk zullen ze moeten kiezen: trouw zijn aan het enige thuis dat ze ooit hebben gekend of aan elkaar?

Vervolgens ben ik verder gegaan met het boek Eenzaam en extreem ver weg van Kate Ling. Zoals jullie het waarschijnlijk wel weten heb ik namelijk deel twee van deze Ventura Saga bij Moon Young Adult gewonnen. Daarvoor had ik deze serie nog niet gelezen, waardoor ik Eenzaam en extreem ver weg snel bij de bibliotheek heb gehaald. Dit boek was echt fantastisch, waardoor ik het boek 5 sterren gaf. Om achter de redenen van de 5 sterren te komen, lees je mijn recensie hier.

De gloed van gedoofde sterren – Kate Ling

Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord van het ruimteschip Ventura geboren, maar zullen de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet waar ze eindelijk samen konden zijn.
De onbekende planeet lijkt wel een paradijs. Hier is niemand de baas over hen, maar ze kunnen ook niemand om hulp vragen… Ze realiseren zich meer en meer hoe kwetsbaar ze zijn.
De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Ik kon het niet laten om na de cliffhanger van Eenzaam en extreem ver weg door te gaan met De gloed van gedoofde sterren. Dit boek had mij dusdanig omver geblazen, waardoor het ook 5 sterren heeft verdiend. De worldbuilding, actiescènes en verhaallijn waren allemaal perfect! Ik kan echt niet wachten op het laatste deel van de Ventura Saga-trilogie! Mijn recensie lees je hier.

Tot de zon aan de horizon vriest – Kathelijn Vervarcke

Lander en Chinouk hebben allebei een moeder met een psychotische kwetsbaarheid. Al snel ontstaat er een grote vertrouwelijkheid tussen hen. Om de gapende krater in hun hart te vullen, klampen de tieners zich stevig aan elkaar vast.
Beide gezinnen gaan echter anders om met de ziekte van hun moeder en dat stelt de relatie van Lander en Chinouk zwaar op de proef. Zal hun liefde sterk genoeg zijn om samen een nieuw evenwicht te vinden?

Vervolgens las ik het boek Tot de zon aan de horizon vriest. Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Halewyck. Het tempo van het verhaal lag wel iets aan de lage kant, maar dat neemt niet weg dat het verhaal erg mooi en ontroerend was. Daarnaast is Tot de zon aan de horizon vriest één van de mooiste titels die ik heb gezien. Van mij kreeg dit boek 4 sterren. Mijn volledige recensie vind je hier.

American Assassin – Vince Flynn

Na twee decennia politiek falen staan de VS en de CIA er slecht voor. De Operations Director van de CIA, Koude Oorlogveteraan Thomas Stansfield, weet dat hij zich moet voorbereiden op de volgende oorlog: de strijd tussen de Verenigde Staten en islamitische jihadisten. Hij geeft zijn opvolger Irene Kennedy en zijn beste vriend Stan Hurley de missie om een geheime groep clandestiene operatives op te richten. Agenten die in het diepste geheim opereren.
Zes maanden word het uiterste van Mitch gevergd tijdens een training die zo intens is dat hij er bijna aan ten onder gaat. Gehard door deze elite-opleiding is hij er klaar voor om zijn vijanden uit te schakelen. Hij begint in Istanboel, waar de wapenhandelaar die de explosieven voor de aanslag verkocht zijn eerste doelwit is. Daarna trekken hij en zijn team door Europa waar ze de ene na de andere terrorist zonder genade uitschakelen. In de stoffige straten van Beiroet bereikt het verhaal zijn hoogtepunt als Rapp zich plotseling in de rol van gejaagde ziet. Hij zal zijn training en vaardigheden tot het uiterste moeten inzetten als hij wil overleven in deze door oorlog geteisterde stad.

Ik las ook voor de afwisseling ook eens een actiethriller met de naam American Assassin. Over minder dan een maand verschijnt de film hiervan in de Nederland bioscopen. Dit boek was een recensie-exemplaar dat ik heb gekregen van Karakter Uitgevers. Het is een vlotlezende thriller waarbij je de bladzijdes steeds sneller wilt omslaan. Daarom kreeg dit boek van mij 4 sterren. Waarom kreeg dit boek niet 5 sterren? Dat lees je hier.

De vijfde brief – Nicola Moriarty

Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting. Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen.
Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

Uitgeverij de Fontein gaf me de mogelijkheid om voor het verschijnen van De vijfde brief het al te lezen. Dit boek las ik binnen 1 dag uit, omdat het gewoon zo vlot las! Het boek bleef van het begin tot het eind spannend, waardoor ik gewoon steeds verder moest lezen. Voor mij was De vijfde brief een uitstekende roman die zeker 5 sterren heeft verdiend. Lees mijn volledige recensie hier.

Bevroren nacht – Sara Raasch

Meira staat voor enorme uitdagingen nu de kwaadaardige koning Angra niet dood blijkt te zijn maar springlevend en machtiger dan ooit. Terwijl hij de wereld bedreigt met zijn zwarte magie, probeert Meira wanhopig haar eigen magie onder controle te krijgen en erachter te komen hoe ze haar krachten kan inzetten om Angra tegen te houden. Ze vermoedt dat de oplossing in het geheimzinnige, diep onder de grond verborgen labyrint ligt. Maar langzamerhand dringt het tot haar door dat ze Winter en de mensen van wie ze houdt niet zal kunnen redden zonder het ultieme offer te brengen…

Ten slotte mocht ik van Harper Collins het laatste deel van de Sneeuw als as-trilogie lezen. Hiermee is deze serie helaas ten einde gekomen. Ik heb zo erg van deze serie genoten en zal Meira, Mather, Theron en alle andere personages enorm missen. Bevroren nacht nam me voor de laatste keer op reis door Primoria. Er waren spannende momenten, vreugdevolle momenten, maar ook ontroerende momenten. Een volwaardig slot van de serie die 5 sterren heeft verdiend. De volledige recensie vind je hier.

In september heb ik dus 7 boeken gelezen. Sommige vielen deels tegen, maar andere waren weer zo goed dat ik ze ooit zeker nog eens ga lezen. Hoeveel boeken las jij in september en welke waren het?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.