Wrap up: November

De feestelijkste maand van het jaar, oftewel december, is weer bijna aangekomen, wat dus betekent dat november weer voorbij is. Ik heb een tijdje geleden op een nieuwssite gelezen dat november de meest nutteloze maand van het jaar is. In boekenwereld is dat gelukkig niet zo. Er kwamen zoveel mooie boeken uit in deze maand en ik heb ook weer heel wat boeken gelezen. Zo nutteloos was november dus niet voor mij. Kijken jullie mee welke boeken ik deze maand heb gelezen?

Monster – Michael Grant

Vier jaar geleden werd Perdido Beach getroffen door een geheimzinnige meteoriet waardoor alle volwassenen verdwenen. De kinderen, van wie sommigen bijzondere krachten ontwikkelden, bleven achter, gevangen onder een onzichtbare koepel.
Tot de koepel verdween…
Vanaf een afstandje zag de dertienjarige Shade Darby hoe de koepel het plotseling begaf, waarna haar moeder de dood vond in de chaos die ontstond. Nu, vier jaar later, slaan er opnieuw geheimzinnige meteorieten in op aarde. Shade is geobsedeerd door de stenen en beraamt een plan om er een te pakken te krijgen, niet beseffend wat voor verstrekkende gevolgen haar actie zal hebben…

Grant-Monster-FIn Monster ben ik eind oktober begonnen en in november uitgelezen. Dankzij uitgeverij HarperCollins mocht ik het boek namelijk al lezen voordat hij verschenen is. Dat is het handige van ebooks. Je kunt het overal meenemen en overal lezen. Telkens als ik onderweg was, pakte ik mijn mobiel er dus bij (ik heb geen ereader helaas) en las ik dit boek. Het was geweldig! Monster is superspannend en bevat ook hele diverse personages. Ondanks dat ik de eerdere delen van de Gone-serie niet heb gelezen, kon ik het verhaal toch goed volgen. Dit boek kreeg van mij 4.5 sterren en de recensie hiervan vind je hier.

Noorse Goden –  Neil Gaiman

Gaiman verwerkt de losse Noorse mythen tot een doorlopend verhaal dat begint met het ontstaan van de legendarische negen werelden en duikt dan in de levens van goden, dwergen en reuzen. Zo moet Thor zich vermommen als vrouw – lastig, met een baard en onstilbare honger – om zijn gestolen hamer terug te krijgen. Het bloed van Kvasir – de scherpzinnigste god van allen – wordt in honingwijn veranderd en geeft de drinkers ervan magische krachten. Het boek bereikt zijn piek aan het einde met het epische verhaal van Ragnarok: de ondergang van de goden en de geboorte van een nieuwe tijd en nieuwe mensen.

9200000079530515Met dit boek was ik ook eind oktober begonnen en heb ik in november uitgelezen. Zoals ik al zei las ik Monster altijd als ik ergens onderweg was. Welk boek las ik dan als ik thuis ben? Juist, een leuke verhalenbundel met de naam Noorse Goden. Trouwens lezen jullie wel eens twee boeken tegelijk? Laat het me maar in de reacties weten. Goed, terug naar het boek Noorse Goden. Er zitten hele leuke mythen in. Niet allemaal zijn even spannend, maar de schrijfstijl is zo fijn dat je door de mythen heen vliegt! Er zitten ook mythen in die je keihard laten lachen. Serieus, Noorse Goden is een boek dat je echt gelezen moet hebben. Een aanrader! Mijn 5 sterren recensie lees je hier.

Nachten in New York- Sarah Morgan

Nadat ze haar baan is kwijtgeraakt, is Paige haar eigen evenementenbureau begonnen. Helaas gaan de zaken rampzalig, waardoor ze wel hulp móét vragen aan ICT-miljonair Jake Romano, de beste vriend van haar broer. Probleem is alleen dat ze al jaren verliefd op hem is, wat natuurlijk funest is voor een goede samenwerking. Dus doet ze haar uiterste best om dat voor hem te verbergen – met slapeloze nachten als gevolg. Vanwege zijn reputatie van hartenbreker heeft Jake aan Paige’ broer moeten beloven dat hij nooit iets zal beginnen met zijn kleine zusje. Kleine zusje. Klein. Als Jake dat nou maar vaak genoeg herhaalt, gaat hij het misschien wel geloven. Want sinds Paige zijn kantoor is komen binnenvallen, één en al blonde, langbenige verleiding, doet hij geen oog meer dicht!

9200000079579273Nachten in New York heb deze maand voor de leesclub van Hebban gelezen. Het is een hele leuke feelgoodroman. De auteur schrijft erg vlot, waardoor je dit boek makkelijk in een dag uit kan lezen. Wat ik erg leuk vond aan dit boek waren de mooie en grappige quotes aan het begin van elk hoofdstuk. Ook in de hoofdstukken zelf kon je inspirerende quotes vinden. Een quote die ik persoonlijk erg leuk vond was deze: “Als er een deur dichtgaat, open dan een andere.” Als je een heerlijke feelgoodroman zoekt dat vlot leest en als extraatje ook mooie quotes bevat, zit je met Nachten in New York zeker goed! De recensie staat hier.

Verraad – Erin Watt

Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan in de rij voor hem, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een giga landhuis en geld. Reed gaat voor haar door het vuur. Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

9200000079578768Verraad is het vervolg van het boek Verleiding, geschreven door Erin Watt. Aan het eind van het boek Verleiding was een enorme cliffhanger! Daarom was ik ontzettend blij dat ik eindelijk Verraad kon lezen. Dit boek is weer even verslavend als het vorige deel. Je komt in dit boek zoveel meer te weten over Reed. Het is spannend en het eindigt weer met een verpletterende cliffhanger. Ik moet gewoon weten hoe het verder gaat! Waarom moeten we nog wachten tot volgend jaar maart. Dat is nog zo lang! Nou ja, hoe dan ook. Als je deze serie nog niet kent, kan je de eerste twee delen al wel vast gaan lezen. Mijn recensie van Verraad vind je hier.

The White Rose – Amy Ewing

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

9200000079457053In november kwam ook het boek The White Rose van Amy Ewing uit. De cover is weer beeldschoon. Helemaal om verliefd op te worden! Het verhaal zelf is weer net zo fantastisch en meeslepend geschreven zoals het eerdere deel in de serie. Het zit vol met actie, spanning en een grote plottwist aan het einde van het boek. Ik vond die cliffhanger van The White Rose minder spectaculair als die van het vorige boek, maar onverwacht is het zeker! Hopelijk hoeven we niet lang te wachten op het laatste deel in deze trilogie. De recensie van The White Rose staat hier.

Onruststokers – Catherine Barter

Alena heeft haar moeder nooit gekend. Ze woont bij haar halfbroer Danny en zijn vriend Nick, die een onafhankelijke politieke koffiebar runt – de plek op de wereld waar Alena het liefste is.
Als Alena erachter probeert te komen wie haar moeder eigenlijk was, probeert haar broer haar onderzoek op alle manieren te dwarsbomen.
Haar veilige leven begint steeds heviger op zijn grondvesten te schudden wanneer een aanslagpleger bommen legt in supermarkten in haar buurt, de boekwinkel wordt aangevallen en ze meer over haar moeder te weten komt. Heeft Danny gelijk als hij haar tegen de werkelijkheid wil beschermen?

9200000078953458Dit boek kwam wat langzaam op gang. Aan het begin miste ik de spanning heel erg, maar langzaam ging ik de spanning loslaten. Toen pas zag ik hoe mooi dit verhaal eigenlijk was. Het verhaal was prachtig beschreven en je leert de personages ook heel goed kennen. Er zat geen duidelijke plottwist in het verhaal, maar dat was helemaal niet nodig, want het verhaal was al fantastisch! Er zat een prachtige boodschap achter het verhaal en het geeft je ook zoveel stof op moreel en politiek vlak om over na te denken. Een prachtige coming-of-age roman dat ik heb gewaardeerd met 4.5 sterren in mijn recensie. Lees het hier.

S.T.A.G.S. – M.A. Bennett

Er zijn uitnodigingen die je beter niet kunt accepteren. Alleen weet Greer MacDonald dat niet. Nog niet….
Greer studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat.
Wat Greer en de andere genodigden alleen nog niet weten is dat de Medievals liever op hen jagen dan op dieren…

riu-orig_stags_cover1_lores-1507665683S.T.A.G.S. was ook een geweldig boek dat ik deze maand heb gelezen. Door middel van vooruitblikken werd je nieuwsgierigheid steeds gewekt en vraag je je af wat er allemaal tijdens een weekend jagen schieten vissen is  gebeurd. Het einde van het boek zag ik totaal niet aankomen. Het gaf me gewoon kippenvel. Het zou erg leuk zijn als er een vervolg op dit boek komt. De recensie hiervan vind je hier.

De eliminatie – Danielle Bakhuis

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

9200000079006563Het boek dat ik als laatst heb gelezen is De Eliminatie. Het boek is superspannend. Ik had wel een lijstje in mijn hoofd welke vijf personen waarschijnlijk niet levend uit de garage zouden komen, maar ik had het gedeeltelijk mis. Dit boek is zo onvoorspelbaar! Het leest erg vlot, waardoor ik het in twee dagen heb uitgelezen. De recensie volgt gauw!

De laatste kans op kosmos – Peter Nys

Verleden. Eindelijk komt de grote droom van Alexander von Humboldt uit: een reis rond de wereld maken en onderweg zo veel mogelijk onderzoek doen. Hij begint aan de tocht die hem de grootste wetenschapper van zijn tijd zal maken.
Heden. Ite heeft het moeilijk. Jaren geleden verdween haar moeder plotseling, en sindsdien zorgen haar vader en haar meter Kyra voor haar – maar Kyra gedraagt zich steeds vreemder. Welk geheim houdt ze verborgen?
Toekomst. Prefect Ron Barnhart zit de Hoge Raad voor. De spanningen lopen hoog op in het tweede district. Het parameterkorps staat onder druk en sommigen zetten alles op alles om operatie Kosmos tegen te werken.
Verleden, heden en toekomst komen samen. In een unieke mix van fictie en non-fictie reis je over de hele wereld én door de tijd.

9200000059825119Het enige boek dat ik deze maand heb gelezen, maar wel erg tegenviel was De laatste kans op kosmos. Het duurt lang voordat het verhaal spannend wordt. Het boek was ook erg verwarrend, vooral door de vele wisselingen van perspectieven binnen een hoofdstuk. Dit boek is het begin van een nieuwe serie, maar ik denk niet dat ik de rest van deze serie nog zal lezen. Mijn recensie van dit boek staat op Chicklit.

Nooit meer thuis – Martine Letterie

Lily houdt met beide handen de reling vast. Haar handen zijn glad van het zweet, maar ze laat niet los. Alles wat ze ziet, wil ze opslaan in haar geheugen. Het zijn misschien wel de laatste beelden van haar moederland.
Lily en haar familie vertrekken noodgedwongen uit Indië, dat voortaan Indonesië heet. Ze zijn niet meer welkom in het land waar Lily is opgegroeid. In Nederland is het koud – en heel anders dan alles wat Lily vertrouwd is. Zal ze zich hier ooit thuis gaan voelen? En wie is de man die ze soms voor zich ziet? Het lijkt alsof hij een boodschap voor haar heeft. Wat wil hij haar vertellen? Op een dag herkent ze hem op een foto…

9200000076110521.jpgNooit meer thuis vertelt een stukje geschiedenis over de Indische Nederlanders. Voor mij was dit onderwerp erg onbekend. Ik had het er vroeger tijdens de geschiedenislessen op school namelijk nooit over gehad. Daarom was ik ook erg blij dat ik dit boek voor Chicklit.nl mocht recenseren. Tijdens het lezen had ik helemaal niet het gevoel dat ik een geschiedenislesje kreeg. Het verhaal was erg vlot geschreven dat je het zo uit hebt. De spanning was ook erg goed opgebouwd. Mijn recensie vind je binnenkort op Chicklit.nl.

Deze maand heb ik dus tien boeken gelezen! Voor mij is dat wel een persoonlijk record. Volgens mij heb ik namelijk nog niet eerder tien boeken in een maand uitgelezen. Het eigenlijk hielp ook wel dat het niet hele dikke boeken waren. De meeste boeken die ik deze maand las waren ook te leuk om neer te leggen. Dus bleef ik steeds doorlezen, waardoor de boeken voor ik het wist al uit zijn. Welke boeken heb jij in november gelezen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.