Recensie: Spiegel

21741101_1910737012275305_8956733227992727520_oTitel: Spiegel
Auteur: Cara Delevingne
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402700299
Aantal bladzijdes: 352
Verschijningsdatum: november 2017

Samenvatting
Vriend. Geliefde. Slachtoffer. Verrader. Wie zie jij als je in de spiegel kijkt?

De zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet altijd gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de rivier wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis terechtkomt.

De politie doet het af als een mislukte zelfmoord, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen van de groep aan het licht brengt. Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterde spiegel, kan nooit meer worden gemaakt.

Mijn mening
Een tijdje geleden kreeg ik een ontzettend leuk pakketje binnen van HarperCollins. Het zat vol met confetti, een boekenlegger, button, maar ook met Spiegel, het boek van Cara Delevingne. Ik heb het gelezen en ik ben zeker niet teleurgesteld door dit boek. Vandaag laat ik jullie weten waarom.

Het verhaal beleef je vanuit de ogen van Red, een zestienjarige meisje dat op meisjes valt. Samen met haar vrienden Naomi, Rose en Leo vormen ze een band. Haar beste vriendin Naomi is op een dag weggelopen en wordt weken later teruggevonden in een rivier. Volgens de politie is het een mislukte zelfmoord, maar dat gelooft Red niet. Naomi was namelijk voor haar verdwijning erg gelukkig en niets wijst erop dat ze zelfmoord wilde plegen. Wat is er dan wel met Naomi gebeurd?

Dit verhaal vond ik geweldig!  Je leest veel over de vriendschap tussen de vier leden van de band, maar er zat ook genoeg spanning in. Er zitten genoeg elementen in het verhaal om je op het verkeerde been te brengen. Op een bepaald moment dacht ik dat ik wist wie de dader was, maar dan ontdekken Red en de Ashira, de zus van Naomi, weer wat nieuws en dan klopt mijn theorie weer niet meer. Het was wel schokkend om te lezen wie de echte dader was. Ik had namelijk niet verwacht dat dat personage Naomi iets zou aandoen.

Behalve de “normale” hoofdstukken, lees je ook nog verschillende songteksten, reacties op Instagramfoto’s en –video’s en whatsappberichten. Dat is heel leuk voor de afwisseling en vond ik een leuke toevoeging aan het verhaal.

Wat ook een enorm pluspunt is, is de diversiteit in dit verhaal. Behalve het feit dat Red opgeschoren haren heeft en op meisjes valt, lezen we bijvoorbeeld ook dat Leo een broer heeft die in de gevangenis zit en Naomi zich graag verkleed als een manga-stripfiguur. Ze worden weliswaar hierdoor in de ogen van de rest van de klas gezien als buitenbeentjes, maar door elkaar worden ze geaccepteerd.

Ik heb dus ontzettend genoten van dit verhaal. Door de vlotte schrijfstijl en de spanning heb je dit boek zo uit. Daarnaast heeft dit boek ook een hele leuke cover die heel goed past bij het verhaal. Als je dit boek leest, zal je begrijpen wat ik bedoel. Spiegel is dus een aanrader voor iedereen en krijgt van mij 5 sterren.

Ik wil HarperCollins heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.