Nieuwe boeken in januari

20171230_182209Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus tijd om een nieuwe categorie aan mijn blog toe  te voegen. Vanaf nu zal ik elke maand laten zien welke YA boeken er in die maand verschijnt en naar welke boeken ik uit kijk. Benieuwd met welke YA boeken we 2018 aftrappen? Kijk dan snel verder.

Een onzeker licht – Alexandra Bracken

9200000079579242Een onzeker licht is het laatste deel van The Darkest Minds-trilogie. Het eerste deel De Overlevenden was geweldig en kreeg 5 sterren van mij. Deel twee van deze trilogie Onvergetelijk heb ik al in huis en zal ook het eerste boek zijn dat ik in 2018 zal gaan lezen. Hopelijk zal het net zo goed zijn als het eerste boek uit deze trilogie. Eind deze maand verschijnt het slot van deze trilogie. Ik kijk er al naar uit om dit boek te lezen!

Schaduwheer – Cassandra Clare

9200000082362825In januari verschijnt er nog een vervolg van een nieuwe trilogie, namelijk Schaduwheer van de Duistere machten-trilogie. Afgelopen augustus las ik het eerste deel Vrouwe Middernacht. Dat boek met ongeveer 700 bladzijdes was zo spannend en las zo vlot dat ik het in drie dagen uit heb gelezen. Schaduwheer zal ook weer een dikke pil worden. Zal het boek ook weer zo mijn aandacht trekken dat ik het weer zo snel uit heb? Ik hoop het wel!

 

De Doodskuur – James Dashner

imagesNog een serie! Januari zit vol met vervolgdelen van series! Daar ben ik blij mee, want ik hou van boekenseries! Hoewel The Maze Runner-trilogie niet echt nieuw is, komt eind deze maand wel de film uit van het laatste deel van deze trilogie De Doodskuur. En daar hoort natuurlijk ook een filmeditie bij! Ik heb deze trilogie al ooit als ebook gelezen, maar  heb de fysieke boeken nog niet. Aangezien deze maand de filmeditie van De Doodskuur uitkomt, kan ik de hele trilogie in filmeditie aan mijn boekencollectie toevoegen. De filmedities vind ik ook mooier, aangezien Dylan O’Brien op de cover staat!! 🙂

Hazelwoud – Melissa Albert

9200000083971725Naar dit boek kijk ik zo erg uit! Op de site van Moon Uitgevers kan je alvast het eerste hoofdstuk van dit boek lezen. Dat heb ik natuurlijk gedaan en nu ben ik nog enthousiaster geworden over dit boek! Het boek heeft een superleuke cover en gaat over sprookjes. Hazelwoud gaat over de zeventienjarige Alice. Haar oma is de schijfster van een duister sprookjesboek. Als de moeder van Alice ontvoerd wordt, gaat Alice naar Hazelwoud, de plek waar de sprookjes van haar oma vandaan komen. Dit lijkt me echt een fantastisch verhaal en ik kan niet wachten om het te lezen!

Het ongelukproject – Julie Buxbaum

9200000079578833Bij uitgeverij de Fontein verschijnt in januari de youngadultroman Het ongelukproject. De vader van het meisje Kit is verongelukt. Samen met David start ze ‘Het ongeluk project’ om meer te weten te komen over de ongeluk waardoor Kit haar vader is verloren. Het belooft een hele ontroerende youngadultroman te zijn. Ik ben benieuwd!

Verder verschijnen deze maand ook nog Rijk van stormen (De Glazen troon #5) van Sarah J. Maas, Knock-out van Cis Meijer, Het Schip der Doden (Magnus Chase #3) van Rick Riordan en Vlam en As  (Fire Sermon #3) van Trancesca Haig.

 

Naar welke boeken kijken jullie uit?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.