Recensie: Lief van je

9789492037763Titel: Lief van je
Auteur: Roanne van Voorst
Uitgeverij: Brandt
ISBN: 9789492037763
Aantal bladzijdes: 256
Verschijningsdatum: februari 2018

Samenvatting
Waar houdt verantwoordelijkheid op en begint schuld? Het was lief van haar geweest – zeiden haar ouders- haar broertje een keer mee uit te nemen, maar zij wisten niet wie ze werkelijk was.

Het enige wat ze nu nog kon doen, was de strijd afmaken die hij wilde beginnen in Syrië. Langzaam en onafwendbaar voltrekt het noodlot zich.

Lief van je is een ontluisterende en actuele roman, over kameraadschap, eenzaamheid en angst voor het onbekende, gebaseerd op waargebeurde verhalen van militairen.

Mijn mening
Af en toe is het fijn om uit je comfortzone te stappen. Ik lees normaal gesproken niet zo gauw een literaire roman, maar dankzij Hebban kon ik dit boek lezen. En ik moet het je zeggen, het is zeker niet slecht.

Lief van je beleef je vanuit de ogen van Rêve. Ze kan de dood van haar broer niet verwerken en raakt depressief. Om het verlies van haar broertje te verwerken, besluit ze in het leger te gaan. Tijdens het lezen van dit boek krijg je een goed beeld van hoe het in het leger eraan toe gaat en hoe Rêve haar opleiding in het leger ervaart. Op een gegeven moment wordt ze uitgezonden naar Syrie. Als ze gewond raakt, wordt ze gedwongen weer terug naar huis gestuurd en worstelt ze met PTSS.

De schrijfstijl van Roanne van Voorst is heel fijn. Het zit vol met prachtige zinnen en leest heel vlot. Alles is ook zeer realistisch beschreven. Dat kan ook niet anders, want het boek is gebaseerd op waargebeurde verhalen van militairen. Omdat het boek in de ik-vorm is geschreven, kan je heel goed meeleven met Rêve. Je krijgt een goed kijkje in haar hoofd en krijgt een binding met dit personage.

In het boek kom je verschillende zware thema’s tegen zoals rouwverwerking, PTSS, eenzaamheid en de dood. Dit maakt het daarom een heel heftig boek dat je niet snel los zal laten. Het heeft zeker een diepe indruk op mij gemaakt. Ik raad dit boek daarom zeker aan. Van mij krijgt het 4 sterren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.