Wrap up: Januari

december - kopie.jpgDe eerste maand van 2018 is alweer voorbij. Wat ging de tijd snel! Deze maand las ik maar vijf boeken. Voor mijn doen is dat een beetje aan de weinige kant, maar ik zat een beetje in een leesdip. Op Netflix zijn ook zoveel leuke series te vinden en afgelopen maand keek ik liever series dan dat ik boeken las… Maar welke boeken waren het dan? Misschien kun je het al raden.

Onvergetelijk – Alexandra Bracken

Ruby heeft nooit gevraagd om de superpowers die haar bijna het leven kostten. Nu moet ze die dagelijks gebruiken in haar strijd om een corrupte regering ten val te brengen en om in de gedachten van haar vijanden in te breken. De andere leden van de Kinderalliantie zien haar als hun leider, maar Ruby weet diep vanbinnen wat ze werkelijk is: een monster.

In december kreeg ik een geweldig recensie-exemplaar binnen, namelijk het tweede deel in The darkest minds-serie. Afgelopen maand had ik eindelijk tijd om het te lezen en ik moet je het echt zeggen, dit is zo veel beter dan het eerste deel in de serie! Ik bedoel, het eerste deel is al fantastisch, maar Onvergetelijk heeft het kunnen overtreffen. Er zit meer actie in, meer plottwisten en het voelde als een doldwaze achtbaan! Geweldig toch? Daarom kreeg dit boek van mij weer 5 sterren. Als je deze serie nog niet heb gelezen, weet je wat je te doen staat! De recensie vind je op deze pagina.

Sterrenstof – Krystal Sutherland

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Zoals jullie misschien wel weten, hou ik van romans. Dit YA-roman was dus een fantastisch om te lezen. Sterrenstof zat vol met mooie quotes en bevat een geweldige schrijfstijl. Het is een prachtig liefdesverhaal! Het was wel een beetje jammer van het trage begin, maar van de rest van het boek had ik genoten! Van mij kreeg het 4,5 sterren. De volledige recensie vind je hier.

Lief van je – Roanne van Voorst

Waar houdt verantwoordelijkheid op en begint schuld? Het was lief van haar geweest – zeiden haar ouders- haar broertje een keer mee uit te nemen, maar zij wisten niet wie ze werkelijk was.
Het enige wat ze nu nog kon doen, was de strijd afmaken die hij wilde beginnen in Syrië. Langzaam en onafwendbaar voltrekt het noodlot zich.
Lief van je is een ontluisterende en actuele roman, over kameraadschap, eenzaamheid en angst voor het onbekende, gebaseerd op waargebeurde verhalen van militairen.

Dankzij Hebban kon ik dit boek lezen. Het is niet iets dat ik uit mezelf in de boekhandel zou oppakken, maar af en toe kan het lezen van een boek uit je comfortzone geen kwaad. Het verhaal is zeer realistisch geschreven en de thema’s zoals dood, PTSS, rouwverwerking zorgen ervoor dat het een erg heftig boek is dat je niet zo gauw loslaat. Ik denk niet dat ik in het vervolg nog zo’n boek zal lezen. Het is niet echt mijn ding, maar Lief van je is naar mijn mening geen slecht boek. Daarom gaf ik dit boek in mijn recensie 4 sterren.

Oktober is de koudste maand – Christoffer Carlsson

Op een klamme koude herfstdag in oktober wordt er aangebeld bij de zestienjarige Vega Gillberg. Er staan twee politieagenten voor de deur, die op zoek zijn naar haar oudere broer, Jakob. Hoewel ze al dagen niets van hem heeft gehoord, weet ze dat ze hem moet zien te vinden voordat de politie dat doet. Jakob zou betrokken zijn bij een gruwelijk misdrijf, maar wat niemand weet, is dat ook Vega hier meer vanaf weet dan goed voor haar is.

Dit boek viel nogal tegen. Ik heb dit boek mogen recenseren voor Chicklit.nl, dus daar zal je binnenkort mijn recensie vinden. Van mij kreeg dit boek twee sterren, omdat de personages slecht uitgewerkt werden. Daarnaast bevat het boek weinig spanning en plottwisten, ingrediënten die wel in een thriller thuishoren. Dus dit is best wel jammer.

Oscar Cook, Zonderlinge gebeurtenissen – Vera van Renterghem

Mijn leventje, ik vrees dat het bizar zal blijven. Of dat te maken heeft met het Kraaiennest, het bejaardenhuis waarin ik als dertienjarige woon? Of met mijn vriendin Stiene, die ik niet meer uit mijn leven kan wegdenken? Of met de bovenmenselijke kracht van een fetisj? Ja, zeker en vast, maar er is meer. Als professor Otto plots de wetenschap afzweert, dan kun je er donder op zeggen dat er iets aan de hand is. Iets? De wereld staat op het punt voorgoed te veranderen! Komen Stiene en ik heelhuids uit het avontuur dat ons naar Ingolstadt in het jaar 1816 brengt? Zijn we echt allemaal helden, zoals Karel beweert?

Dit boek is het laatste boek dat ik in januari heb gelezen. Het was ook weer een recensieboek voor Chicklit.nl. Het ging over tijdreizen en over het monster van Frankenstein. Hoewel het een kinderboek is, heb ik er best wel van genoten. Alles werd heel beeldend beschreven, waardoor je alles goed voor je kunt zien. Het was verder ook erg spannend. Daarom kreeg dit boek 4 sterren van mij.

Naamloos.jpg

Dus je ziet het, dit keer heb ik vijf boeken gelezen. Het zijn dezelfde vijf boeken als op mijn TBR-list van januari, dus zo spannend was dat niet haha. Welke boeken hebben jullie in januari gelezen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.