Recensie: Liberty

9200000079579270Titel: Liberty
Auteur: Andrea Portes
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402700527
Aantal bladzijdes: 318
Verschijningsdatum: januari 2018

Samenvatting
Paige Nolan is hyperintelligent, spreekt vijf talen vloeiend, heeft de zwarte band in diverse vechtsporten én kent geen angst. Die unieke combinatie is de reden dat ze wordt gerekruteerd als spion voor een geheime Amerikaanse overheidsorganisatie.

De bedoeling is dat ze naar Moskou vliegt en op zoek gaat naar Sean Raynes, een jongen die een aantal behoorlijk pijnlijke overheidsgeheimen openbaar heeft gemaakt. En dus wil iedereen dolgraag weten wat hij nog meer in zijn schild voert. Wanneer ze de missie tot een goed einde weet te brengen, zal de zaak van haar verdwenen ouders heropend worden.

Paige krijgt een dekmantel – uitwisselingsstudente – en een codenaam – Liberty – en komt in actie.

Mijn mening
Zodra je het eerste hoofdstuk leest, merk je al dat dit boek op een positieve manier anders is dan de meeste YA boeken. Je wordt als lezer namelijk meteen vanaf de eerste bladzijde op een hele directe manier door de hoofdpersoon Paige aangesproken. Ik vind het altijd erg leuk als dat in een boek gebeurt, omdat je je dan direct betrokken voelt bij het verhaal.

Liberty bevat vrij snel, namelijk al in hoofdstuk twee, een actiescène, maar wel eentje met een flinke dosis humor. Paige probeert namelijk twee gewapende overvallers – door haar Hotdog en Hamburger genoemd – uit een restaurant weg te jagen. Dat wordt gefilmd door een camera en zo wordt ze opgemerkt door een geheime Amerikaanse overheidsorganisatie die haar als spion wil inzetten. In het begin staat ze niet zo te springen om een spion te worden, maar als ze hoort dat ze door het volbrengen van haar missie haar verdwenen ouders kan vinden, besluit ze het toch maar te doen. Dat vormt het begin van een hilarisch spionnenavontuur.

Wat leuk is aan dit boek, zijn de vele verwijzingen naar bekende personen, boeken en films. Je vindt er leuke verwijzingen naar bijvoorbeeld Hillary Clinton, Kim Kardashian, Frozen, The Hunger Games en zelfs Harry Potter. Samen met de flinke dosis humor en sarcasme die het personage Paige met zich meebrengt, zorgen dit ervoor dat het boek zeer vermakelijk is om te lezen.

Daarnaast leest het verhaal ook erg vlot. Je vliegt er namelijk zo doorheen. Het verhaal bevat veel onverwachte plotwendingen, vooral tegen het einde van het boek, waardoor je telkens blijft doorlezen. Tijdens het lezen was het voor mij namelijk best moeilijk om dit boek neer te leggen.

Ik moet dus zeggen dat Liberty me vele uurtjes leesplezier bezorgde. De leuke schrijfstijl en lachwekkende situaties zorgen er namelijk voor dat je ontzettend vrolijk wordt van dit boek. Daarnaast is dit boek perfect voor tussendoor, vanwege het luchtige verhaal. Het heeft dus zeker 5 sterren verdiend!

Ik wil HarperCollins heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.