Wrap up: Februari

februari.jpgMaart is weer begonnen, dus het is weer tijd om terug te kijken naar de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen. Het is deze niet helemaal gelukt om aan mijn TBR lijstje te houden. Het was bijvoorbeeld te bedoeling om het boek Het laatste dat ze deed van Gregg Olsen deze maand uit te lezen voor de Chicklit leesclub, maar daar zat wat vertraging in. Toch heb ik deze maand een paar hele leuke boeken uitgelezen. Lees snel verder om te ontdekken welke het zijn.

Liberty – Andrea Portes

Paige Nolan is hyperintelligent, spreekt vijf talen vloeiend, heeft de zwarte band in diverse vechtsporten én kent geen angst. Die unieke combinatie is de reden dat ze wordt gerekruteerd als spion voor een geheime Amerikaanse overheidsorganisatie.
De bedoeling is dat ze naar Moskou vliegt en op zoek gaat naar Sean Raynes, een jongen die een aantal behoorlijk pijnlijke overheidsgeheimen openbaar heeft gemaakt. En dus wil iedereen dolgraag weten wat hij nog meer in zijn schild voert. Wanneer ze de missie tot een goed einde weet te brengen, zal de zaak van haar verdwenen ouders heropend worden.
Paige krijgt een dekmantel – uitwisselingsstudente – en een codenaam – Liberty – en komt in actie.

Als er een boek is die me keihard heeft laten lachen, is het wel dit boek. Liberty bevat een flinke dosis humor, waardoor je  helemaal vrolijk wordt tijdens en na het lezen van dit boek. Als je een keer in een boze/verdrietige/niet-zo-blije bui bent of gewoon zin hebt in een leuke YA-roman over spionnen, zou ik je dit boek zeker aanraden! Ik schreef er een 5-sterren recensie over die je hier vindt.

Everless – Sara Holland

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Dit is een boek dat flink gehypet werd, maar ik vind dat dit boek al dat hype meer dan waard is. De personages, worldbuilding en schrijfstijl was geweldig! Het verhaal was mysterieus en spannend, waardoor ik het zo uit had! Ik kan niet wachten tot het volgende deel! Mijn recensie vind je hier.

boeken.jpg

Woordnerd – Susin Nielsen

Ambrose zit thuis. Zijn moeder wil niet meer dat hij naar school gaat, omdat zijn ‘vrienden’ hem bijna hebben vermoord door een pinda tussen zijn boterham te stoppen. Niet dat Ambrose dat erg vindt – door zijn merkwaardige uiterlijk, het feit dat hij zo vaak verhuist en zijn talent om altijd de verkeerde dingen te zeggen was hij al niet erg geliefd op school (understatement van het jaar).
Nee, Ambrose voelt zich veel fijner in het souterrain van een ouder Grieks echtpaar waar hij met zijn moeder woont. Maar dan komt tot schrik van Ambroses moeder de zoon van de Grieken weer thuis wonen: Cosmo, vers uit de gevangenis. Ambrose krijgt van zijn moeder te horen dat hij ver uit de buurt van Cosmo moet blijven. Toch ontdekt Ambrose dat hij en Cosmo een bijzondere liefde delen: scrabble. En hoewel Cosmo er alles aan doet om Ambrose te ontlopen, weet die hem er toch van te overtuigen om hem mee te nemen naar zijn scrabbleclub. En zijn moeder mag er niet achter komen, want dan komen ze allebei in moeilijkheden.

Dit boek heb ik voor Chicklit.nl mogen lezen. Als ik jullie een Young Adult feelgood roman zou moeten aanraden, dan zou het dit boek zijn. Het doelgroep van dit boek is weliswaar de wat jongere YA-lezers, maar ook volwassenen zouden dit boek geweldig vinden! Ambrose is zo’n lief jongetje die je al snel in je hart sluit. Hij is zo slim, heeft een goed gevoel voor humor en is soms een echte flapuit. Dit personage bracht tijdens het lezen telkens een glimlach op mijn gezicht. Het is echt een aanrader! Van mij krijgt Woordnerd 5 sterren!

Een onzeker licht – Alexandra Bracken

Ruby kan niet terugkijken. Gebroken door een ondraaglijk verlies hergroeperen zij en de kinderen die de aanval van de regering hebben overleefd zich in het noorden. Onder hen is een gevangene: Clancy Gray. Alleen Ruby heeft macht over hem en slechts een kleine fout kan ertoe leiden dat Clancy een ravage in hun hoofden aanricht.

The Darkest Minds-trilogie is met Een onzeker licht tot een einde gekomen. In de afgelopen drie maanden heb ik deze trilogie met plezier gelezen. Een onzeker licht was voor mij het perfecte einde van deze trilogie. Kunnen jullie ook niet wachten tot het eerste deel van deze trilogie eindelijk dit najaar in de bioscoop te zien is? Lees mijn recensie over het slot van deze trilogie hier.

Gena & Finn – Hannah Moskowitz, Kat Helgeson

Gena en Finn zouden elkaar nooit hebben leren kennen als ze niet allebei fan geweest waren van dezelfde televisieserie. De achttienjarige Gena is een populaire blogster die zich staande probeert te houden als eerstejaars aan de universiteit. De tweeëntwintigjarige Finn probeert de eindjes aan elkaar te knopen in een grootstad en vraagt zich ondertussen af hoe het verder moet met haar vriendje. Hoe verschillend ze ook zijn, de meisjes beseffen dat hun relatie dieper gaat dan de fanfictie die ze online schrijven. Als het noodlot toeslaat en Gena’s leven overhoop gooit, kan enkel Finn haar helpen. En ook dat gaat niet zonder slag of stoot.

Hoe zou het zijn als een boek volledig bestaat uit e-mails, sms-berichten of fanficties? Gena & Finn is zo’n boek. Het was voor mij even wennen, maar na een tijdje las dit als een gewoon boek. De vriendschap tussen Gena en Finn was mooi om te lezen en het bevat ook enkele plottwisten die ik niet zag aankomen. Het was een fijn boek voor tussendoor. De volledige recensie is hier te lezen.

plaatje.jpg

Het griezelhuis – Hetty van Aar

Yelien bezoekt samen met haar vriendinnen de kermis. Tegen haar zin gaat ze mee naar de waarzegster, ze gelooft echt niet in die onzin. Na lang turen in haar glazen bol mompelt de vrouw: ‘Ik zie een huis… Je mag er niet in, maar toch moet je gaan. Maar pas op, ik zie gevaar.’ Even is Yelien van slag door de raadselachtige voorspelling, maar al gauw lacht ze haar woorden weg. Maar als ze de volgende dag haar hondje Twinky
tijdens een boswandeling kwijtraakt en hem terugvindt in een verlaten landhuis, lijkt de voorspelling waarheid te worden…

Het laatste boek dat ik in februari las, was het kinderboek Het griezelhuis dat ik mocht recenseren voor Chicklit.nl. Het las vlot – dat moet natuurlijk ook wel voor een kinderboek –  waardoor ik het zo uit had. Het had een glow in the dark cover en bevat ook kleine schattige tekeningetjes. Een hele leuke toevoeging! Later deze maand vind je mijn recensie op de site van Chicklit.

De boeken die ik deze maand las, waren dus allemaal stuk voor stuk geweldig! Mijn favoriete boek uit deze zes boeken is – misschien heb je het wel geraden – Woordnerd van Susin Nielsen, maar ook Everless van Sara Holland. Maar de andere vier heb ik ook met plezier gelezen. Welke boeken las jij in februari en heb je nog aanraders voor mij?

Advertenties

2 gedachten over “Wrap up: Februari

  1. Leuke boeken heb je gelezen. Ik ben nog steeds erg benieuwd naar Everless. Een paar van de boeken die ik in februari heb gelezen zijn: All American Boys, The Hate U Give, Simon vs. en The Hunger Games, wat mij betreft allemaal aanraders 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.