Wrap up: December

Happy New Year lieve lezers! Ik kan niet geloven dat 2018 alweer voorbij is en we al in 2019 zitten! Ik hoop dat velen van jullie je reading challenge van 2018 hebben gehaald en weer een leuk leesdoel voor 2019 hebben. Ik heb mijn doel van 70 boeken in 2018 in ieder geval gehaald! 2018 was een veel te leuk jaar om er afscheid van te nemen, dus laat ik jullie nog even mijn wrap up van december zien. Weten jullie nog dat ik zo’n ambitieuze TBR lijst had voor december? Het is tijd om te laten zien wat daarvan is gekomen!

Ik besloot begin december flink los te gaan met mijn TBR-lijst en zette 11 boeken op mijn lijstje. Het was wel een leuke uitdaging om te proberen dat ook echt allemaal te lezen, maar – je raadt het al – het is niet helemaal gelukt. De volgende boeken heb ik in december uitgelezen:

9200000095129121Caraval en Meester Legende waren zeker mijn favoriet in december. Het is echt een geweldige fantasy en ik kan niet wachten tot het slot van deze trilogie! Beide boeken kregen 5 sterren in mijn recensies. Ze zijn zeker aanraders om gelezen te worden!

9200000097921727In december las ik ook Just Don’t Mention It van Estelle Maskame. Het is hetzelfde verhaal als DIMILY, maar dan vanuit het perspectief van Tyler, aangevuld met enkele flashbackscenes. Heel interessant om Tyler eens te leren kennen in dit boek!

9200000095657330Tijdbom van Joelle Charbonneau was ook een boek dat op mijn TBR-lijst stond. Het is een thriller dat me wel wist te verrassen, maar ik vond het jammer dat we weinig van de hoofdpersonages te weten kregen. De plot was wel heel goed! Daarom kreeg dit boek 4 sterren van me.

9200000094366486Een boek dat ook fantastisch is, is Het mysterie van niks en oneindig veel snot. Dit boek met de lange titel leert je zoveel over het heelal, over zwarte gaten, over dat jij uit sterrenstof bestaat en nog zoveel meer! De illustraties zijn echt prachtig en het boek zelf ook. Er is namelijk goud op snee en wonderschone cover. Alles aan dit boek is supermooi! Als je dit boek niet onder je kerstboom hebt gevonden, is het wel een leuk ideetje om het jezelf cadeau te doen. Je krijgt er echt geen spijt van! Natuurlijk kreeg dit boek 5 sterren van me.

9200000095300866Verder las ik ook Voor het laatst gezien. Het is een thriller vol met plottwisten en cliffhangers aan het einde van hoofdstukken, waardoor ik steeds moest blijven lezen. De plot zit heel goed in elkaar en de schrijfstijl van Caleb Roehrig is ook erg fijn. Binnenkort komt nog een boek van hem uit bij Best of YA waar ik zeker ook benieuwd naar ben!

9200000095966454Voor Chicklit.nl las ik ook nog Lijfgids, dat ook een informatief boek is. Dit boek gaat over de puberteit en het menselijk lichaam tijdens de pubertijd. Wat verandert er allemaal qua gevoelens en uiterlijk? Het is een tof boek voor jonge meiden aan het begin van hun puberteit!

Opmaak 1Op de een-na-laatste dag van december heb ik nog een start gemaakt met Merel van Sarah Moon. Het is een best dun boekje en ik hoopte nog dat ik het net op het nippertje in 2018 uit kon lezen, maar dat was helaas niet gelukt. Ik kwam net een uurtje te kort om de laatste 100 bladzijdes uit te lezen haha. Maar aan de andere kant, wordt dit wel het eerste boek dat ik in 2019 zal uitlezen, dus dat is ook erg leuk.

Van mijn ambitieuze lijst met 11 boeken, heb ik er dus uiteindelijk 7 uitgelezen. Het is best knap, al zeg ik het zelf. De andere vier schuiven dus door naar januari!

Wat was het laatste boek dat jullie in 2018 uit hebben gelezen?

 

Advertenties

2 gedachten over “Wrap up: December”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.