Recensie: Merel

Ik val maar met de deur in huis. Het boek Merel is zo mooi!!! Echt waanzinnig prachtig! Het verbaast me echt telkens weer hoe uitgeverij Lemniscaat altijd deze pareltjes weet te vinden en ze uitgeeft. Lees gauw mijn recensie over deze YA-roman!

De korte inhoud:

Slim, stil en eenzaam – zal Merel ooit kunnen uitvliegen?
Merel wordt van het dak van haar school geplukt. Waarom zat ze daar? Wilde ze springen? Merel weigert erover te praten…
Haar leventje was prima – zij het een beetje eenzaam. Ze vond het heerlijk om thuis bij haar moeder te zitten, te lezen, naar de vogels te kijken en te dromen van vliegen. En school was te doen: ze haalde goede cijfers en hoefde zich met niemand te verhouden zolang ze haar lunchpauzes bij mevrouw Wexley, de schoolbibliothecaris, kon doorbrengen. Maar dan sterft mevrouw Wexley.
Langzaam maar zeker komt Merel erachter dat er een andere manier is waarop ze in contact kan komen met mensen… en toch zichzelf kan zijn. Een swingende manier.

Opmaak 1Het verhaal van Merel begint in het ziekenhuis. Ze werd gevonden op het dak van haar school. Iedereen dacht dat ze daar was om zelfmoord te plegen, maar dat was ze nooit van plan geweest. Af en toe verandert ze namelijk in gedachten in een vogel en vliegt ze weg van alle onrust op school, van de verschrikkelijke kantine. Ze is dol op lezen en weet alles over vogels. Maar eenzaamheid houdt haar telkens in de greep. Toch ontdekt ze toch een manier om zich open te stellen voor anderen en haar vleugels uit te slaan.

Ik kon me in dit verhaal zo goed inleven in Merel. Haar gedachten en gevoelens waren zo herkenbaar. Ik was vroeger namelijk ook niet zo’n spraakzaam type. Tijdens het lezen leefde ik met haar mee en beschouwde haar zelfs als een soort vriendin. Geweldig personage!

Muziek speelt een grote rol in dit verhaal. Er komen verschillend liedjes in voor die ik niet kende, maar die ik gelijk wilde opzoeken. Dat geeft het verhaal echt iets extra’s. Dit muzikale verhaal had mijn aandacht vanaf het begin tot aan het eind. Ik werd zo gegrepen door het verhaal. Als er iets is waar dit verhaal goed in is, is het dus zeker het vastgrijpen van je aandacht en het niet meer loslaten.

De schrijfstijl van Sarah Moon is ook prachtig en indrukwekkend! Ze weet de sfeer in het verhaal en de gevoelens zo goed over te brengen. Het ontroert je en met dit verhaal weet ze je helemaal te raken!

Merel is echt een geweldig boek waar ik zo ontzettend van heb genoten. Het is zo mooi en hartverwarmend om te zien hoe Merel langzaam uit haar schulp kruipt! Na het lezen sla je dit boek met een glimlach op je gezicht dicht. Het is echt een verhaal dat iedereen gelezen moet hebben! Van mij krijgt Merel 5 sterren!

Titel: Merel
Auteur: Sarah Moon
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047710271
Aantal bladzijdes: 235
Verschijningsdatum: november 2018

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.