Recensie: The Brightest Night (Blogtour)

Gisteren trapte de blog Banger Sisters al af met de blogtour rondom The Brightest Night van Jennifer L. Armentrout en vandaag is het mijn beurt om mijn recensie te delen. Dit boek is het slot van de Origin-trilogie, een spin-off van de Lux-serie. De vorige twee boeken van deze trilogie vond ik razendgoed, dus ik was erg benieuwd naar dit slot! Lees gauw mijn recensie!

De korte inhoud:

Evie moet in ‘The Brightest Night’ van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet…

799x1200Allereerst iets over de cover van The Brightest Night. Die is echt zo mooi en is in dezelfde sfeer als de covers van de vorige twee boeken gemaakt. Ik ben zo blij dat uitgeverij Zomer & Keuning voor deze trilogie niet de originele covers heeft overgenomen!

The Brightest Night gaat verder waar The Burning Shadow gestopt was. Evie is erachter gekomen wie ze echt is en en dat haar leven een grote leven was geweest. Daarnaast zijn zij en Luc erachter gekomen dat hun ogenschijnlijke dode vijand nog altijd leeft. Ondertussen moet Evie leren om haar krachten te beheersen. 

Terwijl de vorige twee boeken al snel de actie indoken, is dat bij The Brightest Night heel anders. De eerste helft van het boek ging vooral over Luc en Evie en hun relatie. De eerste helft voelde dan vooral ook meer als een liefdesverhaal dan als een fantasyverhaal over aliens. De tempo lag in dat deel daardoor iets aan de lage kant. Wat ik wel goed vond was dat we in de eerste helft wat meer ontdekken over het verleden van Evie. 

In de tweede helft van het verhaal was er wel meer actie en gebeurde er veel meer interessante dingen. Zo zien we dat Evie leert om met haar krachten om te gaan en worden bijvoorbeeld ook nieuwe, interessante personages geïntroduceerd. Het laatste hoofdstuk van dit boek vond ik eerst echt geweldig, maar toen eindigde het verhaal opeens met een enorme cliffhanger. Ik bleef echt met open mond achter, want ik dacht dat The Brightest Night het slot van een trilogie zou zijn? Dat einde zag ik dus echt niet aankomen en was heel onverwacht. Hopelijk horen we binnenkort dat Jennifer L. Armentrout toch besluit om een vervolg op dit boek te schrijven.

Wat ik verder ook erg leuk vond was dat Katy en Daemon in dit boek weer van de partij zijn. Katy is hoogzwanger en staat op het punt te bevallen van een Origin, een kind van een mens en een Luxen. Het viel me op dat Katy in dit boek veel volwassener is dan in de Lux-serie, wat ook wel logisch was, aangezien de Origin-trilogie een aantal jaar na de Lux-serie afspeelt. Ook krijg je in dit boek een glimp van Dawson en Beth en hun schattige kleine dochter. Het boek eindigt ook nog met een exclusieve bonusscene vanuit het perspectief van Daemon. Als fan van de Lux-serie vind ik dat dus zeker geweldig!

The Brightest Night was niet de meest  explosieve slotdeel van een trilogie die ik heb gelezen. Daarvoor was de eerste helft van het boek een beetje aan de trage kant, maar de tweede helft van het verhaal maakt dat gelukkig weer goed, al heb ik nog wat vraagtekens nadat ik het einde heb gelezen. Hoe dan ook, het boek was voor mij interessant genoeg om steeds verder te blijven lezen. Van mij krijgt dit boek daarom 4 sterren.

Titel: The Brightest Night
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401915892
Aantal bladzijdes: 600
Verschijningsdatum: november 2020

Bonus: Like the first time

3a72275038_54551770._SY475_Als je The Brightest Night hebt gepreorderd kreeg je ook nog gratis ook het korte verhaal Like the first time. In dit verhaal beleef je de eerste ontmoeting tussen Evie en Luc vanuit het perspectief van Luc. Dit is echt een hele leuke aanvulling op de serie, want je ontdekt ook de gedachten en gevoelens van Luc tijdens de eerste ontmoeting. Het was alleen veel te kort. Ik wil wel meer delen van de Origin-serie vanuit het perspectief van Luc lezen! Als in ieder geval het eerste boek vanuit het perspectief van Luc wordt geschreven, zou ik al enorm blij zijn.

Titel: Like the first time
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020539318
Verschijningsdatum: oktober 2020


Ik mocht deze boeken als recensie-exemplaar ontvangen. Hartelijk dank daarvoor! Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.

2 gedachten over “Recensie: The Brightest Night (Blogtour)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.