Recensie: De breekbare draden van magie

Wie had verwacht dat V.E. Schwab nog een vierde deel in de Schemering-serie zou schrijven. Ik niet in ieder geval. Dus toen bekend werd dat er nog een vierde deel kwam, was ik zeker enthousiast. Benieuwd waar dat vierde deel over gaat en wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

De korte inhoud:

Ooit waren er vier werelden, elk pulserend met fantastische kracht en verbonden door één enkele stad: Londen. Totdat de magie te snel groeide en de werelden werden gedwongen hun deuren te verzegelen in een wanhopige poging die van henzelf te beschermen. Magiërs die deze deuren konden openen werden zeldzamer naarmate de tijd verstreek en nu zijn er slechts drie Antari achtergebleven in de volksherinnering: Kell Maresh van Rood Londen, Delilah Bard van Grijs Londen en Holland Vosijk van Wit Londen.

Maar er is de afgelopen zeven jaar nauwelijks een glimp van hen opgevangen en intussen is er een nieuwe Antari opgestaan in Wit Londen, genaamd Kosika. Ze besteeg de troon tijdens de afwezigheid van Holland en de jonge koningin is bereid alles te doen om haar positie te behouden, maar haar groeiende religieuze vurigheid heeft het potentieel om heel Wit Londen ten val te brengen.

In Rood Londen wordt koning Rhy Maresh bedreigd door een opkomende rebellie, die vastbesloten is de machtsverhoudingen te corrigeren door de troon volledig met de grond gelijk te maken.

Te midden van dit gezelschap van oude vrienden en nieuwe vijanden komt een meisje met een ongewoon magisch vermogen in het bezit van een voorwerp dat het lot van alle vier de werelden kan veranderen. Haar naam is Tes, en zij is de enige die deze werelden weer bij elkaar kan brengen – of ze alle vier kan vernietigen.

Allereerst iets over de uitgave van dit boek. Net als de vorige drie delen is ook De breekbare draden van magie een prachtige limited edition. Het heeft weer een mooie bedrukte rode boekblok, fanart op de schutbladen en een hele mooie naked cover in kleur! Echt weer ontzettend leuk om het boek in je boekenkast te laten stralen.

Het boek is daarnaast wel enorm dik met de ruim 700 pagina’s. Aangezien ik niet gewend ben om zulke boeken te lezen, was ik in het begin wel terughoudend om dit boek op te pakken. Maar toen ik dat eenmaal heb gedaan en in het verhaal zat, vergat ik gelijk hoe dik deze pil is. Het verhaal is namelijk super. Het speelt zich zeven jaar na afloop van het derde deel af. Je ontdekt hoe het met de verschillende Londons en de bekende personages uit de vorige delen na al die jaren gaat en er is weer heel veel ruimte voor spanning en intriges.

V.E. Schwab weet je aandacht vanaf het begin tot het einde weer goed vast te houden. Zoals we van haar gewend zijn heeft ze weer de actiescènes goed beschreven en zit de tempo goed in het verhaal. De plottwisten zie je nauwelijks aankomen en zorgt voor genoeg verrassingen. Zij is echt een hele getalenteerde schrijfster!

Het is dus weer genieten om met De breekbare draden van magie terug te keren naar de vier Londens. Actie, spanning, sensatie, intriges, alles vind je terug in dit verhaal. Als je de vorige drie delen geweldig vond, moet je dit vierde deel daarom zeker niet missen. Een aanrader! De limited edition is volgens mij trouwens nog steeds verkrijger, dus mocht je die willen, moet je snel zijn!

5 sterren

Titel: De breekbare draden van magie
Auteur: V.E. Schwab
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789049202040
Aantal bladzijdes: 702
Verschijningsdatum: januari 2024

Ik mocht dit boek als recensie-exemplaar ontvangen. Hartelijk dank daarvoor! Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.