Recensie: Het perfecte plaatje

De koningin van de revenge verhalen Jane Fallon is weer terug met een nieuwe roman, Het perfecte plaatje. Is dit boek zo perfect als de titel doet vermoeden? Ontdek dat in mijn recensie.

De korte inhoud:

Joni had nooit gedacht dat online daten iets voor haar zou zijn, maar haar dochter haalt haar over het te proberen. Dus ze maakt een profiel aan, maar gebruikt daarin de foto’s van haar zus. Als Ant haar mee uitvraagt, durft ze hem niet te bekennen wat ze gedaan heeft, dus doet ze alsof ze hem laat zitten om hem vervolgens ‘als zichzelf’ te ontmoeten.
Ze krijgen een relatie en het leven lijkt haar toe te lachten – tot ze via haar account ontdekt dat Ant nog steeds heel actief is op de app. Als ze contact legt met de andere vrouwen met wie hij afspreekt, Saff en Mary, besluiten de drie het er niet bij te laten zitten en beramen een plan. Maar dan blijkt dat Ant écht niet is wie ze denken dat hij is, en opeens loopt alles wel heel erg fout…

Het perfecte plaatjeIn Het perfecte plaatje volgen we Joni die door haar dochter wordt overgehaald om online te daten. Ze gebruikt bij het aanmaken van een profiel echter niet haar eigen foto, maar die van haar zus. Als Ant haar mee uitvraagt, durft ze niet te bekennen wat ze heeft gedaan. Ze doet daarom alsof ze hem laat zitten en ontmoet hem als zichzelf. Online daten lijkt geslaagd te zijn als Joni en Ant een relatie krijgen. Maar als Joni ontdekt dat Ant nog steeds actief is op de dating app, legt ze contact met de betreffende vrouwen. Het is daarom tijd voor wraak…

Ik heb eerder al Even tussen ons en Leuke nieuwe buren van Jane Fallon gelezen. Bij die boeken merkte ik al dat deze auteur erg goed is het uitwerken van haar personages. Dat geldt ook voor Het perfecte plaatje. Ik vind Joni een hele leuke personage die we gedurende het verhaal steeds beter leren kennen. Haar ontwikkeling is erg interessant om te zien en haar vriendschap met de twee vrouwen Saffy en Mary is ook erg mooi.

De schrijfstijl van Jane Fallon is erg vlot, waardoor het boek als een trein leest. De sterke plot en de onverwachte twisten in het verhaal zorgen ervoor dat je steeds verder blijft lezen. Daarnaast weet ze ook genoeg humor in het verhaal te verwerken. Alleen het einde voelde voor mij een beetje voorspelbaar aan, maar aangezien ik wel van de rest van het verhaal heb genoten, neem ik dat wel voor lief aan.

Het perfecte plaatje is misschien niet helemaal perfect, maar het is zeker wel een aanrader. De personages zijn goed neergezet en voelen realistisch aan. Daarnaast is de plot origineel en houdt deze je aandacht vast zodat je steeds verder blijft lezen. Mocht je nog geen boek van Jane Fallon hebben gelezen, dan is Het perfecte plaatje een goed boek om mee te beginnen.

4 sterren

Titel: Het perfecte plaatje
Auteur: Jane Fallon
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026163296
Aantal bladzijdes: 304
Verschijningsdatum: maart 2023

Ik mocht dit boek als recensie-exemplaar ontvangen. Hartelijk dank daarvoor! Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.