Recensie: De geheimen van Maxton Hall College

Eind vorig jaar las ik Maxton Hall College. Dat was een heerlijke romance verhaal over Ruby en James. In De geheimen van Maxton Hall College gaat hun verhaal weer verder. Lees verder om te ontdekken wat ik hiervan vind!

De korte inhoud:

Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?

In De geheimen van Maxton Hall College zien we hoe het verder gaat met van Ruby en James. Vanwege de verschillende achtergronden van deze personages was hun relatie al erg interessant om te over te lezen. Maar die enorme cliffhanger aan het einde van het vorige boek zorgde ervoor dat ik moest weten hoe het verhaal verder gaat.

In tegenstelling tot het vorige boek lezen we het verhaal niet alleen vanuit het perspectief van Ruby en James. Ook hun zussen krijgen een vertelperspectief, waardoor we ook op een andere manier onze twee hoofdpersonen leren kennen. De vele perspectiefwisselingen vond ik echter helemaal niet erg. Het zorgt namelijk voor meer diepgang, omdat we extra informatie krijgen over de personages en over wat er gebeurt.

De schrijfstijl van Mona Kasten is daarnaast ook erg fijn. Ze schrijft lekker vlot en weet haar personages levendig en realistisch neer te zetten. Ze weet de juiste momenten te vinden voor plotwendingen en spanning, waardoor het lastig is om het boek neer te leggen. Samen met de drama en romance kan je dit verhaal zeker verslavend goed noemen.

De geheimen van Maxton Hall College is echt om van te genieten. Spanning, drama, geheimen, romance en alweer een enorme cliffhanger; alle ingrediënten voor een perfect verhaal zijn samengevoegd in dit boek. Ik kan niet wachten tot het volgende deel in deze serie verschijnt!

5 sterren

Titel: De geheimen van Maxton Hall College
Auteur: Mona Kasten
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022598054
Aantal bladzijdes: 336
Verschijningsdatum: juli 2023

Ik mocht dit boek als recensie-exemplaar ontvangen. Hartelijk dank daarvoor! Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.

Eén gedachte over “Recensie: De geheimen van Maxton Hall College”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.