Recensie: Meester Legende

Meester Legende was een aantal jaar geleden al verschenen bij uitgeverij LS Amsterdam, maar nu is dit boek ook in een pocketeditie verkrijgbaar bij uitgeverij Rainbow. Het heeft een hele nieuwe cover gekregen, maar het is nog steeds hetzelfde mooie verhaal. Ik vertel je in deze recensie er alles over.

De korte inhoud:

Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Terwijl het eerste deel Caraval verteld werd vanuit het perspectief van Scarlett, volgen we in Meester Legende het verhaal vanuit de ogen van haar zusje Donatella. Het liefste wat Tella wil is het vinden van haar moeder die vele jaren geleden plotseling was verdwenen. Om dat te bereiken moet ze ontdekken wie meester Legende werkelijk is, maar dat is niet zonder gevaren. In tegenstelling tot de vorige Caraval-voorstellling, is de nieuwe voorstelling namelijk maar al te echt. Daarnaast kan het winnen van deze Caraval misschien het eindigen betekenen van Meester Legende en Caraval!

Tella speelde in Caraval een hele kleine rol, waardoor je haar daar nauwelijks kon leren kennen. In Meester Legende krijgt dit personage veel meer diepgang. Dat geldt niet alleen voor Tella, maar ook voor Dante, één van de spelers van Meester Legende die ook in Caraval voorkwam. Scarlett en Julian zien we in dit verhaal ook terug, hoewel hun rol erg beperkt is. Wel komt je nog zoveel meer te weten over het spel Caraval en de wereld waarin dat plaatsvind en er komen vele nieuwe personages, waardoor het verhaal de hele tijd interessant bleef.

De schrijfstijl van Stephanie Garber was ook in dit boek weer geweldig. Dit boek is meeslepend en gedetailleerd beschreven en de worldbuilding is ook zeker  goed! Zo lees je in dit verhaal bijvoorbeeld ook over gevaarlijke magische wezens Fortunae. Achterin het boek vind je een lijst met alle soorten Fortunae en een uitleg met de voorwerpen uit deze mythe. Heel erg leuk!

Meester Legende is dus zeker een geweldig verhaal vol plottwisten en spanning. Dus mocht je genoten hebben van Caraval, moet je Meester Legende zeker ook lezen!

5 sterren

Titel: Meester Legende
Auteur: Stephanie Garber
Uitgeverij: Rainbow
ISBN: 9789041715951
Aantal bladzijdes: 416
Verschijningsdatum: februari 2024

Ik mocht dit boek als recensie-exemplaar ontvangen. Hartelijk dank daarvoor! Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.